Inmiddels ben ik alweer een aantal weken student aan de Nederlandse Academie, waar ik de studie Counselor Coach doe. En wat vind ik het gaaf zeg. Al sinds ik de Open Dag bezocht (ruim een jaar geleden) wist ik dat dit de plek was waar ik mijn pad zou vervolgen. En ik had gelijk. Nu, een jaar later, ben ik student aan de Academie.

Eerlijk is eerlijk, die ‘eerste dag naar school’ was met gezonde spanning. Je weet dan niet met wie je in de studiegroep zit, hoe de docenten hun lesstof doceren, en of je nog steeds een klik hebt met de materie na twee eerste dagen studie.
Gelukkig verliep dit allemaal erg vertrouwd en relaxed. Ook al duurde het startweekend twee dagen (na mijn voltallige werkweek), voelde ik me niet uitgeput. Sterker nog, ik liep over met energie. In deze klas met gelijkgestemden kan ik mij identificeren met mijn medestudenten. Ik hoor de lesstof niet alleen aan, ik voel het ook. Ik begrijp de praktijkopdrachten en vind het heerlijk om deze te oefenen met mijn medestudenten.

Direct start ik met oefenen met ‘echte’ cliënten in de praktijk. Niet alleen omdat het een onderdeel is van studiejaar 1 (draaien van cliënt uren), maar vooral omdat ik het nu al gelijk wil doen. Uitproberen. Zien waar ik sterk in ben en waar mijn leerpunten zijn. Zin in!